Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl

Chłopski garnek

Opis:

  1. Podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę, gdy się zarumieni dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusimy kilka minut, aż cebula zmięknie. Przekładamy do dość dużego garnka.
  2. Do kiełbasy z cebulą dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Dokładnie mieszamy i po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość ponownie dokładnie mieszamy. Dodajemy poszatkowaną kapustę, paprykę słodką, majeranek, tymianek, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i podlewamy szklanką wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości ziemniaków.
  3. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie więcej przypraw, jeśli ktoś lubi bardziej przyprawione. Dokładnie mieszamy, przykrywamy i dusimy jeszcze przez 5 minut.
  4. Jeśli ktoś lubi bardziej rzadkie można oczywiście dodać więcej wody, dzięki czemu będziemy mieć więcej sosu. Podajemy gorące. Danie niezwykle syte i smaczne, polecam na zimowe wieczory :)
  • 550 g ulubionej kiełbasy
  • 650 g białej kapusty
  • 250 g pieczarek
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 papryka czerwona lub żółta
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 ziela angielskie i jeden liść laurowy
  • łyżeczka majeranku
  • mała szczypta tymianku
  • ½ łyżeczki cukru
  • szklanka wody
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>