Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl

Leczo z pieczarkami i cukinią

Opis:

  1. W dużej patelni lub woku rozgrzać olej. Włożyć pokrojoną w ćwiartki kiełbasę i smażyć do lekkiego zarumienienia. Następnie dodać posiekaną cebulę i smażyć do momentu aż cebula będzie miękka.
  2. Gdy cebula zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę i cukinię. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy do momentu aż wszystkie składniki zmiękną.
  3. Po około 15 min dodajemy 100 g koncentratu pomidorowego, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.
  4. Podawać gorące z pieczywem lub tostami
  • 650 g kiełbasy (u mnie podwawelska)
  • 600 g pieczarek
  • 500 g papryki czerwonej
  • 650 g cukinii
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 100 g koncentratu pomidorowego (3-4 czubate łyżeczki)
  • sól i pieprz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>