Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Strony WWWSerwery VPSDomenyHostingDarmowy Hosting CBA.pl

Zupa gulaszowa z warzywami

Moja wersja zupy gulaszowej zawiera znaczny udział warzyw. Dzięki dodaniu ugotowanego wcześniej ryżu zupa jest niezwykle pożywna. Przy tym jest bardzo smaczna. Idealna na zimne popołudnia.

Opis:

  1. W maszynce mielimy mięso, cebulę i czosnek. Całość przekładamy do miski, dodajemy sos sojowy, słodką i ostrą paprykę, pieprz, suszone zioła (majeranek i tymianek) oraz mleko. Dokładnie mieszamy i marynujemy przez godzinę.
  2. W między czasie gotujemy 100 g ryżu. Odsączamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
  3. W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy mięso i chwilę podsmażamy.
  4. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy około 5 minut.
  5. Następnie dodajemy młodą cukinię pokrojoną w ćwiartki. Dodajemy około 1 litr wody, słoiczek koncentratu, ziele angielskie, liście laurowe, sól i cukier. Dusimy do miękkości warzyw.
  6. Pod koniec gotowania dodajemy puszkę czerwonej fasoli i puszkę kukurydzy i posiekaną natkę selera lub pietruszki.
  7. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie dodajemy ugotowany i ostudzony ryż. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku wedle uznania (solą, pieprzem, papryką słodką lub ostrą)
  8. Podajemy na gorąco, możemy dodać łyżkę śmietany. Smacznego:)

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta słodkiej papryki
  • majeranek i rozmaryn (po ½ łyżeczki)
  • około 5 łyżek mleka
  • olej
  • 2-3 marchewki (w zależności jakiej są wielkości)
  • 2 małe cukinie
  • słoiczek koncentratu pomidorwego
  • 3 ziela angielskie i 2 liście laurowe
  • ½ łyżeczki cukru
  • sól
  • 1 litr wody
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 100 g suchego ryżu
  • posiekana natka selera lub pietruszki
  • śmietana
  • na koniec doprawiamy do smaku (solą, pieprzem, papryką słodką lub ostrą)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>